pondělí 5. října 2015

V bříšku jako v pokojíčku: září

Říjen je tady a pro ty, kteří stejně jako já rádi nakukují do talířků a mističek plných jídla jsem připravila další díl rubriky V bříšku jako v pokojíčku (zabít za ten název). Tentokrát za měsíc září.

Ovesná kaše s mraženými borůvkami a lžičkou burákového másla. Borůvky patří k jednomu z mých nejoblíbenějších druhů ovoce. 


Jak říkal jeden z velvyslanců v Lotrandovi a Zubejdě: "Kaše dobrá, chci nášup!"  Tentokrát na slano - jáhlová se sýrem šunkou a pórkem.

 Hokus pokus, který se vydařil - cuketové trojhránky. Nastrouhanou cuketu smícháme se žloutkem, sněhem z jednoho bílku, sušenými rajčaty, sýrem a (pohankovou) moukou, dáme zapéct a hotovou placku krájíme na trojhránky. Můžete je podávat jen tak nebo třeba přikusovat k zeleninovému salátu.

Sezona švestek je v plném proudu! S makovou ovesnou kaší tvoří výbornou podzimní snídani.

 Cizrna na paprice od mé milované sestřičky a jako příloha celozrnné těstoviny. "Servis" by se asi Zdendovi Polreichovi moc nelíbil, ale co - chutnalo to dobře!


 Pohanka, cuketa a volské oko pod kouřovým oparem. :-D

 Zde pokus o něco ve stylu cizrnové číny s rýži - opečená cizrna se zeleninou, ochucená kari kořením a sojovou omáčkou + rýže natural.

Má nejoblíbenější ovesná - banán, PB a skořice.

A v hlavní roli znovu celozrnné těstoviny, tentokrát s rajčaty, chilli tofu a syrovátkovým sýrem z Lidu.

Žitný chléb s pomazánkou z kuřecího masa, sýru, bílého jogurtu a oříšků. 

 Další rychlo oběd z kategorie "dojídáme zbytky" - bulgur, tofu, okurka.

A to nejlepší nakonec - banánové lívanečky s tvarohem, zdobené banánem a zakápnuté datlovým sirupem. Protože život je třeba si sladit! :-)


3 komentáře:

  1. Krásné fotky, hned bych ochutnala! :) :D :P

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno vypadá a zní skvěle :D , obzvlášť ty trojhránky :) !

    OdpovědětVymazat
  3. Vše vypadá skvěle, hlavně ta pomazánka! :)

    OdpovědětVymazat