Ovesná kaše s mraženými borůvkami a lžičkou burákového másla. Borůvky patří k jednomu z mých nejoblíbenějších druhů ovoce.
Jak říkal jeden z velvyslanců v Lotrandovi a Zubejdě: "Kaše dobrá, chci nášup!" Tentokrát na slano - jáhlová se sýrem šunkou a pórkem.
Hokus pokus, který se vydařil - cuketové trojhránky. Nastrouhanou cuketu smícháme se žloutkem, sněhem z jednoho bílku, sušenými rajčaty, sýrem a (pohankovou) moukou, dáme zapéct a hotovou placku krájíme na trojhránky. Můžete je podávat jen tak nebo třeba přikusovat k zeleninovému salátu.
Sezona švestek je v plném proudu! S makovou ovesnou kaší tvoří výbornou podzimní snídani.
Cizrna na paprice od mé milované sestřičky a jako příloha celozrnné těstoviny. "Servis" by se asi Zdendovi Polreichovi moc nelíbil, ale co - chutnalo to dobře!
Pohanka, cuketa a volské oko pod kouřovým oparem. :-D
Zde pokus o něco ve stylu cizrnové číny s rýži - opečená cizrna se zeleninou, ochucená kari kořením a sojovou omáčkou + rýže natural.
Má nejoblíbenější ovesná - banán, PB a skořice.
A v hlavní roli znovu celozrnné těstoviny, tentokrát s rajčaty, chilli tofu a syrovátkovým sýrem z Lidu.
Žitný chléb s pomazánkou z kuřecího masa, sýru, bílého jogurtu a oříšků.
Další rychlo oběd z kategorie "dojídáme zbytky" - bulgur, tofu, okurka.
A to nejlepší nakonec - banánové lívanečky s tvarohem, zdobené banánem a zakápnuté datlovým sirupem. Protože život je třeba si sladit! :-)
Krásné fotky, hned bych ochutnala! :) :D :P
OdpovědětVymazatVšechno vypadá a zní skvěle :D , obzvlášť ty trojhránky :) !
OdpovědětVymazatVše vypadá skvěle, hlavně ta pomazánka! :)
OdpovědětVymazat