Dnes bych vám ráda ukázala pár fotek toho, jak to vypadá u mě na stole a jak si vlastně papám. Nečekejte žádná veledíla, nejsem profesionální kuchař a už vůbec ne profesionální fotograf. Ale protože já sama mám podobné příspěvky velice v oblibě (prohlížet fotky jídel bych vydržela hodiny a mojí nejoblíbenější četbou jsou hned po receptech jídelní lístky různých restaurací), řekla jsem si, že bych mohla podobné příspěvky také zavést a pravidelně vám ke konci každého měsíce odhalit, jak to za ten uplynulý měsíc vypadalo na mém stole.
Tak tedy konečně méně slov a více fotek - jdeme na to! :-)
A čím jiným začít než ovesnou kaší?
Jedna ranní ovesná kaše pěkně s jablíčkem, brusinkami a jako oříšek na kaši třešnička na dortu půlka vlašského oříšku.
V jednoduchosti je krása: Opečené kuřecí prso s bazalkou, rýže natural a opečená baby karotka na másle.
Pokus o rustikální foto (ne, prostě jen máme oprýskaný parapet): Ovesná kaše a v ní rozpuštěná 99% čokoláda, kousky sušeného kokosu a burákové máslo.
Pokud mi chcete udělat radost obloženou bagetou, dejte mi do ní uzeného lososa nebo šunku, sýr a jablíčko! Zde na fotce varianta č. 2. Miluji tu kombinaci!
A když není čas na kaši, i müsli s mlékem a kouskem ovoce udělá den!
Nejlepší oběd: celozrnné špagety se sušenými rajčaty, opraženými dýňovými semínky, rukolou a kouskem sýra.
Pro mě ta nejklasičtější a nejoblíbenější verze ovesné kaše: banán, burákové máslo a hlavně SKOŘICE!
Fotka sice rozmazaná, ale byla to taková dobrota, že vás o ni nemůžu ochudit! Rukolový salát s vlašskými ořechy a navrchu půlka rozpečeného hermelínu, mňam!
Ovesné soufflé posypané kakaem. Úžasná dobrota!
Tuňákové rizoto s pórkem a sýrem. Jednoduché a chutné.
Další verze ovesné kašičky! Tentokrát s mákem a sušenými švestkami. (A všimněte si, jak krásně kaše ladí s kuchyňskou linkou :-D)
Pečené portobello (steakový žampion) se sýrem a jako příloha pohanka. Portobello mě opravdu překvapilo, určitě všem doporučuji vyzkoušet!
Medvědí bříška aneb tvarohové muffinky v těch nejroztomilejších formičkách! Stačí smíchat tvaroh, vejce, javorový sirup, rozinky, upéct a zdravá sladká svačinka je na světě.
A tady máme jednu večeři: salát z pečených paprik a cibule, smíchaný s nakrájenou šunkou a kukuřicí, doplněný o kuskusové placičky.
"Jáhloto" se sušenými rajčaty, špenátem a slunečnicovými semínky. Kombinace špenátu a sušených rajčat nikdy nezklame!
Kaše jako dezert? Proč ne! Zde rýžová kaše Nomina s banánem a kokosem. Ach nebe!
Zde další portobello v podobě "řízků" (stačí nakrájet, osolit, opepřit, potřít olejem, obalit v polentě a upéct) a i když to tak vypadá, jako příloha nejsou míchaná vajíčka, ale kaše z brambor a sýru cottage.
Potřebuje tohle komentář? Sice jde o sushi z Lidlu, takže asi barbarství, ale to mě nezastaví! Love it!
A co by to bylo za blogísek, kdyby se v jídelním příspěvku neobjevila fotka lívanečků?:-) A protože se blíží jaro,servírovala jsem je v jarním duchu a hned byl svět veselejší!
Doufám, že se vám příspěvek líbil a přeji vám krásný víkend! Nastartujte ho nějakou božskou snídani třeba v podobě kaše nebo lívanečků!
Ký
mňam, jídla ale vypadají naprosto parádně a chutně :3 ♥
OdpovědětVymazatDěkuji :-))
VymazatProsím, prosím, nechceš mi vždycky jednu porci posílat v krabičce třeba poštovním holubem? :D :D Vypadá to totiž nádherně, hlavně to jáhloto mě dostalo, to někdy musím vyzkoušet :) A ten hnědý kyblíček se starým vzorem je nádherný!:)
OdpovědětVymazatMoc děkuju :-) S tím posíláním jídla po holubech bude problém, štítím (a možná i bojím) se totiž ptáků :-D Jáhloto určitě vyzkoušej, je to příjemné zpestření - jáhly místo rýže!:-)
Vymazat