sobota 25. července 2015

Recept: Pohankový salát s červenou čočkou a pečenou zeleninou

Přeji všem krásný víkend!
Dnes přicházím s receptem, který vznikl jako velká improvizace alá zamíchej zbytky ze spíže a máš super večeři! 
Salát chutná dobře teplý i studený a můžete ho podávat samostatně nebo třeba jako přílohu k masu.


Budete potřebovat (2 - 3 porce)
100g pohanky
100g červené čočky
1 střední cuketu
2 - 3 mrkve
cibuli
(další zeleninu dle chuti)
olej
bylinky
sůl, pepř

Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu, kterou poklademe do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Zeleninu ochutíme bylinkami (použila jsem bazalku, oregano a tymián), solí a pepřem a zakápneme 2 lžícemi oleje. Promícháme a dáme péct asi na 200 °C (30 - 40 min.) Mezitím si uvaříme červenou čočku a pohanku a když je zelenina upečená, vše smícháme dohromady. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme a můžeme podávat.





Jestli máte rádi pečenou či grilovanou zeleninu jako já, určitě ho vyzkoušejte!
Dobrou chuť :-).

3 komentáře:

  1. Líbí se mi, je veganský! :D :))

    OdpovědětVymazat
  2. Pohanku miluju,čercvenou čočku miluju,pečenou zeleninu miluju,takze si do nej pridam ruzne syry a urcite vyzkousim :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba takový grilovaný hermelín k tomu, mmm! :-D :-)

      Vymazat