To bylo slibů!
"Každý týden nový recept z knihy Jídlo jako životní styl II."
Haha.
Poslední recept jsem přidala 18. května... 18. května!
A od té doby ani ťuk!
Ostuda!
A zase bych to mohla svést na tu školu. i když by mi to už bylo vážně žinantní (milujutoslovo!).
Ale na školu to svést nemůžu, protože po státnicích už nějaký ten pátek mám (přesně řečeno celý měsíc), a tak nezbývá nic jiného, než jen sklopit hlavu, omluvit se a k receptům se zase vrátit.
Tentokrát ale nepojedu pouze podle jedné kuchařky, ale bude jich více, ať mám trochu širší výběr z receptů. Kromě toho bych také ráda občas přidala nějaký ten recepty z vlastní hlavy a ukázala vám, jak vařím podle své fantazie.
Můj nový blogový závazek tak zní jednoduše - každý týden jeden recept, To by nemělo být tak těžké. ne? :-)
A hned tu mám pro vás jeden recept jako důkaz místo slibů! Jedná se o velmi jednoduchý pokrm, který jsem si pomocí vlastní improvizace připravila k dnešnímu obědu.
ŠPENÁTOVÉ LÍVANEČKY SE ŠUNKOU A SÝREM
Budete potřebovat (1-2 porce):
50 g celozrnné špaldové mouky
1 vejce
125 ml mléka
špenát (čerstvý nebo mražený, já použila listový mražený - asi 100g)
šunka, sýr
sůl
(olej)
dobrou pánev :-)
Mouku, vejce, mléko a špenát (pokud chcete použít mražený, nechte ho předem rozmrazit a vymačkejte z něj přebytečnou vodu) společně rozmixujeme a přidáme špetku soli. Z těsta pak na pánvi potřené olejem (pokud máte kvalitní teflonovou pánev, olej používat nemusíte, ale já bych to neriskovala :-D) opékáme lívanečky, které pak hotové střídavě prokládáme šunkou a sýrem a na chvilku ještě strčíme do mikrovlnky, aby se sýr roztál. Zdobíme slunečnicovými semínky a sušenými rajčaty.
Lívanečky mi opravdu chutnaly a je to skvělý způsob, jak do sebe dostat ještě trochu té zeleniny navíc. Na náplň jsem jako sýr použila klasický eidam 30 %, ale myslím, že by si lívanečky dobře rozuměly i třeba s balkánským sýrem nebo trochu dietněji s ricottou.
Hodnocení receptu tentokrát nebude, protože se jedná o recept z mé hlavy a myslím, že "známkovat" si vlastní recept by bylo trochu praštěné. Hodnocení budu tedy k receptům přidávat pouze v tom případě, když bude recept pocházet z nějaké kuchařky.
(Ale jinak bych si samozřejmě za ty lívance dala plný počet bodů :-D).
A co jste dnes k obědu měli vy? :-)
ŠPENÁTOVÉ LÍVANEČKY SE ŠUNKOU A SÝREM
Budete potřebovat (1-2 porce):
50 g celozrnné špaldové mouky
1 vejce
125 ml mléka
špenát (čerstvý nebo mražený, já použila listový mražený - asi 100g)
šunka, sýr
sůl
(olej)
dobrou pánev :-)
Mouku, vejce, mléko a špenát (pokud chcete použít mražený, nechte ho předem rozmrazit a vymačkejte z něj přebytečnou vodu) společně rozmixujeme a přidáme špetku soli. Z těsta pak na pánvi potřené olejem (pokud máte kvalitní teflonovou pánev, olej používat nemusíte, ale já bych to neriskovala :-D) opékáme lívanečky, které pak hotové střídavě prokládáme šunkou a sýrem a na chvilku ještě strčíme do mikrovlnky, aby se sýr roztál. Zdobíme slunečnicovými semínky a sušenými rajčaty.
Lívanečky mi opravdu chutnaly a je to skvělý způsob, jak do sebe dostat ještě trochu té zeleniny navíc. Na náplň jsem jako sýr použila klasický eidam 30 %, ale myslím, že by si lívanečky dobře rozuměly i třeba s balkánským sýrem nebo trochu dietněji s ricottou.
Hodnocení receptu tentokrát nebude, protože se jedná o recept z mé hlavy a myslím, že "známkovat" si vlastní recept by bylo trochu praštěné. Hodnocení budu tedy k receptům přidávat pouze v tom případě, když bude recept pocházet z nějaké kuchařky.
(Ale jinak bych si samozřejmě za ty lívance dala plný počet bodů :-D).
A co jste dnes k obědu měli vy? :-)
Vypadají dobře. S těmi sušenými rajčaty a sýrem to musí být perfektní kombinace. :)
OdpovědětVymazatJá měla těstoviny se zeleninou, červenou čočkou a uzeným tofu, se salátem s umeoctem a sezamovým semínkem. :)
Tak to si měla taky dobrotu! :-) Akorát ten umeocet vůbec neznám!
VymazatTo vypadá úžasné !
OdpovědětVymazatStopro vyzkouším,je tam vše co miluju : Dv !
Dělala jsem jako palačinky a chtěla jsem je smažit na olivovém oleji (rafinovaném, takže pro tepelnou úpravu) a teda drhla jsem to z té pánve asi deset minut, a to není nijak špatná :D Ale druhý pokus na řepkovém oleji dopadl skvěle a je to fakt super nápad :) Zkoušela jsem i řepkové, ale špenátové jsou lepší!
OdpovědětVymazatVerča
řepové :) růžové
VymazatJéé, to mě mrzí, že to napoprvé nevyšlo! To je zvláštní, že by to bylo tím olejem? Mě jich prvních pár taky zlobilo, ale pak poslechly a šlo to dobře :-) Ty řepové musely vypadat krásně! Já právě moc řepu nemusím, ale barvičku dává jídlům hezkou, to zas jo! :-D
VymazatVypadá to dost zajímavě, ale nějak si to moc nedokážu představit, že by to u nás jedl někdo jiný než já. :d
OdpovědětVymazatŠpenátové lívanečky miluju. Mám na blogu recept na špenátové palačinky, ale dělám je z pohankové mouky. Ty tvoje vypadají taky moc krásně :-)
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz