Budete potřebovat (6 porcí):
360 g jáhel
4 kuřecí prsíčka (ta jsem vynechala)
1 cibule
4 rajčata
2 papriky
pórek
olivový olej
pepř, sůl
eidam na ozdobu (já použila sýr Grana Padano) + jako doplnění jsem porci posypala mungo klíčky
Cibulku nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na olivovém oleji, potom přidáme spařené jáhly a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Mezitím si na lžíci olivového oleje orestujeme na kostky nakrájená rajčata, papriku a na kolečka nakrájený pórek, Kuřecí plátek osolíme, opepříme a zprudka ogrilujeme. Jáhly smícháme se zeleninovou směsí, (já navíc přidala bazalku a česnek). servírujeme na talíř a na zeleninové rizoto položíme kousek masa. (To jsem vynechala a bílkoviny pak odpoledne nahnala tvarohem s kakaem :-D). Hotový pokrm sypeme sýrem.
Na závěr můžete jáhloto jako já ozdobit klíčky, v mém případě se jednalo o klíčky fazolek mungo, které jsou moje nejoblíbenější. Myslím, že tomu dodaly správný šmrnc a jídlo mi moc chutnalo (je potřeba se pochválit)! :-)
Foto z knihy
Můj výtvor
Celkově hodnotím recept čtyřmi smajlíky z pěti:
:-) :-) :-) :-) :-)
Dobrou chuť!
tak nějak si říkám, že už je na čase vyzkoušet ty jáhly naslano :) Dělám si z nich tak maximálně kaši, takže ani nevím, jaké z nich slané jídlo je! Ok, další oběd je jasný ;)
OdpovědětVymazatworldaroundmissnothing.blogspot.cz
Já si je naslano právě v podobě "rizota" dělám docela často nebo třeba jen jako přílohu k masu a jsou výborné! :-) Jen je nezapomeň spařit, bývají někdy hořké :-)
Vymazat